You are here

 

Is Brussel een LGBTQ+-vriendelijke stad? Brussel, de Europese hoofdstad, is een thuis voor mensen uit de hele wereld, van alle kleuren en geslachten. Dagelijks worden er culturele events, feestjes en meetings georganiseerd. Het overstroomt met musea en tentoonstellingen. Hoe zit het nu eigenlijk met het uitgaansleven in deze wereldstad, in het bijzonder voor holebi’s? Onze studenten Communicatiewetenschappen trokken in het kader van Project B op pad voor een wandeling door het centrum van Brussel. Op zoek naar de uitgaansbuurt voor holebi’s.

 

TEKST: STUDENTEN COMMUNICATIEWETENSCHAPPEN, IN HET KADER VAN PROJECT B. EEN INITIATIEF VAN BRUSSELSE EN NIET-BRUSSELSE STUDENTEN AAN DE VRIJE UNIVERSITEIT BRUSSEL.

 

We kwamen terecht in een heel leuk wijkje net achter de Grote Markt. Op de Kolenmarkt en in de Plattesteen, waar we al snel een menigte van mensen ontmoetten voor de welberoemde cafés.

Ook is in diezelfde straat Rainbowhouse te vinden, letterlijk en figuurlijk omarmt Rainbowhouse alles en iedereen omtrent de LGBTQ+ menigte. 

We kwamen terecht in een heel leuk wijkje net achter de Grote Markt. Op de Kolenmarkt en in de Plattesteen, waar we al snel een menigte van mensen ontmoetten voor de welberoemde cafés. 

 

Ook is in diezelfde straat Rainbowhouse te vinden, letterlijk en figuurlijk omarmt Rainbowhouse alles en iedereen omtrent de LGBTQ+ menigte. Holebi-vriendelijkheid is gesymboliseerd door de regenboogvlaggen die je overal in de straat tegenkomt.

De welbekende stripmuren van stad Brussel, die onderdeel zijn van de stripwandeling door Brussel ontbreken natuurlijk niet. Aan een wand van de Plattesteen kun je uitgekozen Ragebol bewonderen, wat tevens de allereerste stripmuur is in de reeks van de stripwandeling daterend uit 1991.  

Een tweede bewonderingswaardige muurschildering zie je in de Lollepotstraat, een steegje achter de Kolenmarkt. Deze werd op 1 mei 2015 als LGBTQ+-muurschildering onthuld. 

Wat betreft de cafés en restaurants heb je genoeg aanbod. Plattesteen is één van de bekendste restaurants met overzicht over de wijk, zowel binnen als buiten is het gezellig gemaakt voor hetero- en holebikoppels.

 

 

 

Als je na een lekker etentje wilt feesten, heb je Le Baroque met een zeer goede dj en gezellig volk. Maar ook Station BXL met zijn in leuk uitgewerkte concept, de “regenboogbottles” is een gezellige hotspot. Andere bars zoals Le Belgica en Le Dolores behoren tot favoriete plekjes voor holebikoppels. Indien je een echte cabaretliefhebber bent, raden we je Cabaret Mademoissele en Chez Maman zeker aan! Dankzij zeer getalenteerde artiesten beleef je een fantastische avond.  

Brussel bewijst een LGBTQ+-vriendelijk stad te zijn en biedt veel gezelligheid aan voor holebi’s maar zeker ook voor hetero’s. Feesten maar!