You are here

Tijdens de wintervakantie en blokweken keren heel wat kotstudenten terug naar hun ouderlijke huis. Hierdoor liggen sommige koten er enkele dagen of weken verlaten bij. Studenten die bij hun terugkeer niet voor verrassingen willen komen te staan, laten hun huis weg van thuis op een veilige manier achter.   

 

Brand, een waterlek of onverwachte bezoekers? Voorkomen is beter dan genezen. Volg deze tips om de veiligheid van je kot zoveel mogelijk te garanderen.

 

  1. Ongewenste vlammen en wateroverlast

 

Een ongeluk is vlug gebeurd. Zeker als er niemand in de buurt is om een startende brand of een waterlek vroegtijdig op te merken. Trek voor je vertrekt alle elektrische apparaten uit de stopcontacten, zet de verwarming op het minimum en controleer of de kookplaat uit staat en de kranen niet lekken. Een kleine moeite die veel problemen kan voorkomen.

 

  1. Onverwachte bezoeker(s)

 

Vuile borden en vuilniszakken die een paar weken blijven staan, kunnen onverwachte bezoekers aantrekken. Ruim de gezamenlijke ruimtes op voor je vertrekt en controleer de houdbaarheid van het eten in de (koel)kast.  Zo voorkom je niet alleen dat je afval opgegeten wordt door een familie muizen, maar kan je het nieuwe jaar ook inzetten met een frisse start.

 

  1. De gelegenheid maakt de dief

 

Een deur die niet goed meer toe gaat of een laptop die zichtbaar is blijven staan, het kan voldoende zijn om je waardevolle voorwerpen te verliezen. Controleer voor je vertrek of alle ramen en deuren goed gesloten zijn en of je waardevolle voorwerpen uit het zicht liggen.

 

Blijf je op de campus tussen kerst en nieuw? Hou dan een oogje in het zeil en waarschuw de bewaking bij verdachte gebeurtenissen.