You are here

De Brussels Jazz Marathon zorgt ook dit jaar weer voor melodieuze meesterwerken. Met maar liefst 250 liveconcerten door gevierde muzikanten laat onze hoofdstad zich van haar beste kantje horen. Ook de Vrije Universiteit Brussel stelt haar deuren open voor dit muzikale initiatief en krijgt al een voorproefje op 19 en 20 mei. De Jazz Marathon zelf sluit hierop aan komend weekend.

 

Donderdag 19 mei: Les Cerveaux Lents

 

12:15 – 13:45u, Esplanade campus Etterbeek

 

Onthaast zijn ze in ieder geval, de leden van dit breinsextet uit Gent met muzikanten van Absynthe Minded en Va Fan Fahre. Folkmuziek laat zich al lang niet meer bewieroken, de verplichte Afghaanse sjaal hangt al enige tijd aan de wilgen en de meedeinende voeten worden niet langer omkneld door kilo’s geitenwol. Les Cerveaux Lents bewandelt muzikale wegen van Joodse klanken en andere wereldmuziek tot een streepje jazz en eigen werk.

 

 

Vrijdag 20 mei: Tigre Blanco

 

12:15 – 13:45u, Esplanade campus Etterbeek

 

Tigre Blanco maakt broeierige songs, waarin americana, filmmuziek en soul een verbond aangaan. Muziek die klinkt als de soundtrack van een nieuwe ‘paella-western’ van Tarantino: duistere gypsy soul met een rauwe twist.

 

 

http://www.brusselsjazzmarathon.be