You are here

Het had geen verrassing mogen zijn. We zouden met geneeskundestudente Lio Eggers afspreken aan de inkomhal van de Brussels Health Campus, maar om de tijd te doden gingen we al even op zoek naar een leuke locatie voor enkele foto’s. Eenmaal aangekomen in Tempus - de studentikoze tempel op de Brussels Health Campus - tikt Lio ons op de schouder. “Ik was nog even een boterham aan het binnenwerken”, verklapt de energieke Oostendse. “Tot vorig jaar ontfermde ik me hier over allerhande activiteiten als bestuurder van de Geneeskundige Kring, dus het voelt een beetje als thuis.”

 

Medical student Lio is one of the faces of the online campaign Student Zijn Is (Being a Student Is), a collaboration between the drugs and alcohol expertise centre VAD and the Flemish government that aims to get rid of stereotypes about student life. Lio’s message in the campaign is about balance: “You can have a great night out and a drink without regretting it later.”

Tekst Tomas Coppens / Foto Thierry Geenen

Dingen veranderen

Als actief lid van de kring zette ze met volle goesting haar schouders onder de doopfeesten en ontmoetingsmomenten voor eerstejaars, maar toch besloot ze dit jaar om de fakkel door te geven. Niet voor wat extra peace and quiet, wél om als studentenraadslid de belangen van studenten te verdedigen. “Ik wil dingen veranderen. Een van mijn eerste strijdpunten was de muziek in de groepswerkruimte aan de Basic Fit in Jette. Muziek is altijd sfeervol, maar het is niet echt handig als je je ongestoord wilt verdiepen in je cursussen… of een interview wilt afnemen zonder al te veel rumoer op de achtergrond”, zegt ze met een knipoog.

De media spelen vaak het beeld uit van de comazuipende student, terwijl de meeste studenten fun en verantwoordelijkheid perfect combineren.
-
Lio Eggers

Drinken met verstand

Ondanks het feit dat de masterjaren Geneeskunde met hun veelheid aan stages op zich al vrij uitdagend zijn, besloot Lio toch om nog een extra verantwoordelijkheid op zich te nemen. Ditmaal als rolmodel voor de onlinecampagne ‘Student zijn is’, een samenwerking tussen het expertisecentrum VAD en de Vlaamse overheid om stereotypes rond het studentenleven uit de wereld te helpen. Lio’s boodschap in de campagne was er een van balans: “Je kunt perfect genieten van een avondje drinken zonder spijt achteraf. Alcohol is een deel van het studentenleven, maar zorg ervoor dat je je grenzen weet liggen, drink tussendoor af en toe eens een watertje en omring je met vrienden op wie je kunt rekenen.”

 

Lees meer over de campagne op studentzijnis.be.